Zo download je je Facebook-archief (#HowTo)

Facebook telt in Nederland een slordige 10 miljoen gebruikers. Zo’n driekwart van de volwassen Nederlanders heeft een Facebook-profiel. “Contact onderhouden met vrienden, kennissen en oude bekenden is de belangrijkste reden voor het gebruik van sociale media. Foto’s delen en bekijken is daarna de belangrijkste reden.” (bron)

We kunnen het ons misschien nauwelijks voorstellen, maar stel dat Facebook van de ene op de andere dag niet meer zou bestaan? Met Hyves is het ook ooit gebeurd. Het zou dan wel fijn zijn als je je foto’s, gesprekken, vriendenlijst en overige data ergens zou kunnen backuppen. Dat kan, en dat is makkelijker dan je denkt!

fbarchieflogo

Stap 1: Ga naar je Facebook instellingen

Of direct naar https://www.facebook.com/settings?tab=your_facebook_information 

Stap 2: Klik op ‘Je gegevens downloaden’

Stap 3: Kies welke onderdelen je wel of niet wilt downloaden. Standaard staat alles aangevinkt en onze tip is om dat zo te laten.

Stap 4: Klik op ‘Bestand maken’

Nadat je op de groene knop met “Bestand maken” hebt geklikt, is het even afwachten totdat je archief is samengesteld. Daar krijg je een notificatie van én een bevestigings-mail:

Stap 5: Bevestig het downloaden

Op de downloadpagina klik je op de downloadknop, waarna je om veiligheidsredenen nog een keer je wachtwoord moet invullen. Vervolgens wordt een ZIP-bestand gedownload met de daarin verzochte gegevens.

Zodra je het ZIP-bestand binnen hebt ben je klaar. Wil je zien wat je hebt gedownload? Pak dan het ZIP-bestand uit en open het bestand index.htm. Je kunt nu naar hartelust offline grasduinen in je Facebook-archief!

Share with friends

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.