Zakelijk Facebookpagina's liken en delen | Digitale Nazorg : Digitale erfenis & online nalatenschap

Zakelijk Facebookpagina’s liken en delen

Wanneer je zakelijk met een pagina op Facebook actief wilt zijn, is het in principe niet de bedoeling dat je daar je Facebook vriendenprofiel voor gebruikt. Facebook heeft daar een andere oplossing voor, de ‘Facebook Pagina’. Facebook zegt daar zelf dit over:

“Pagina’s zijn voor bedrijven, merken en organisaties zodat ze hun verslagen kunnen delen en met mensen kunnen communiceren. Je kunt pagina’s, net zoals profielen, naar wens aanpassen door verslagen te plaatsen, evenementen te organiseren, apps toe te voegen en nog veel meer. Mensen die je pagina leuk vinden en hun vrienden, kunnen updates ontvangen in hun nieuwsoverzicht.”

Maar op zo’n pagina werkt het allemaal nét even wat anders dan wat je gewend bent. Als je niet oppast like, deel en reageer je vanaf je privéprofiel, terwijl je dat nou juist vanaf je zakelijke account wilde doen. Onlangs heeft Facebook een aantal zaken gewijzigd, waardoor ik zelf bij het onderhoud van de pagina van Digitale Nazorg even door de bomen het bos niet meer zag.

fbzk1

Hoewel ik vind dat Facebook het eenvoudiger zou kunnen maken, ben ik er inmiddels achter waar ik wel en niet moet klikken om als ‘pagina’ te blijven handelen in plaats van als privépersoon. Wil je dat ook weten? Zie dan onderstaande tips.

Liken als pagina

Stel, je wilt de Facebook-pagina van RTL Nieuws liken vanuit je pagina. Klik dan niet op ‘Like’, maar op de drie puntjes rechts om een menu open te klappen. Kies daar voor ‘Vind dit leuk als je pagina’.

fbzk2

Je krijgt vervolgens een popup-scherm waar je je keuze kunt bevestigen:

fbzk3

Je ‘Vind-ik-leuks’

De pagina’s die je hebt geliket als pagina kun je op je homepage terugvinden onder de kop ‘Vind-ik-leuks van deze pagina’. Als je daarop klikt kun je deze likes beheren:

fbzk4

Een overzicht van de berichten van de pagina’s die je leuk vindt kun je zien via https://www.facebook.com/[naam van je pagina]/pages_feed.

fbzk5

Bericht delen via je pagina

Via https://www.facebook.com/[naam van je pagina]/pages_feed kun je ook eenvoudig een bericht delen, zonder dat je je eventueel vergist via welk profiel je het bericht deelt. De deelknop stuurt je automatisch naar een pop-up waarbij de deelmogelijkheid vanaf je pagina geselecteerd is:

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.