Presentaties & gastlessen | Digitale Nazorg : Digitale erfenis & online nalatenschap

Unieke presentatie of gastles

Als specialist is Sander van der Meer geregeld te horen en te zien op radio, TV, online en in kranten en vakbladen om te vertellen over de (on)mogelijkheden bij de digitale erfenis, online nalatenschap en dierbare data waar nabestaanden mee te maken kunnen krijgen. Daarnaast verzorgt hij trainingen en gastlessen.

slider image

Presentaties

In Nederland overlijden 350 mensen per dag van 18 jaar of ouder en met een digitale erfenis.

Wat blijft er on- en offline achter als je komt te overlijden en wat is daarvoor wettelijk eigenlijk geregeld?
Hoe ga je als nabestaande om met onbekende gebruikersnamen en wachtwoorden van jouw dierbare, noodzakelijk voor de afwikkeling van zaken of toegang tot gegevens in de cloud? Kun je alles vooraf vastleggen en wat kunnen daar de nadelen van zijn?
En hoe voorkom je identiteitsfraude als iemand is overleden?

Met recent foto- en filmmateriaal van herkenbare praktijkvoorbeelden, waarbij verdriet en humor elkaar afwisselen, kom je alles te weten over de digitale erfenis en online nalatenschap.
Inclusief handige tips, suggesties en mogelijkheden om zelf data veilig te stellen.

Gastlessen

Wij verzorgen gastlessen tijdens opleidingen en terugkomdagen voor professionals, specifiek werkzaam in de uitvaart(gerelateerde) branche.

Hierbij wordt dieper ingegaan op toepassingen, technieken en mogelijkheden waar je binnen deze branche op digitaal gebied mee te maken kan krijgen. Er wordt veel gebruik gemaakt van multimedia, recente praktijkvoorbeelden en verwijzingen naar juridische kaders.

Ook wordt aandacht besteedt aan het veilig (laten) stellen van dierbare gegevens en de digitale onderzoeksmogelijkheden bij (twijfel na) overlijden of suïcide. Verder worden diverse handreikingen gedaan in de discussie over het al dan niet zelf gebruiken van social media, websites en nieuwe ontwikkelingen waar je als (uitvaart)ondernemer gebruik van zou kunnen maken.

Onze diensten