Forensisch arts bij Digitale Nazorg

Digitale Nazorg werkt veel samen met betrokken professionals. Wij zijn dan ook trots dat we Karen van den Hondel mogen begroeten en gebruik kunnen maken van haar kennis en expertise.

Karen werkt fulltime als onafhankelijk, forensisch arts. Nadat ze haar propedeuse rechtsgeleerdheid had behaald, studeerde ze geneeskunde. Hierna heeft ze de opleidingen forensische geneeskunde en deskundige in strafzaken afgerond.
Als forensisch arts heeft zij uitgebreide ervaring met overlijdensonderzoeken zoals natuurlijke overlijdens, maar ook bij niet natuurlijke overlijdens zoals misdrijven, ongevallen en suïcides.
Bij een overlijdensonderzoek onderzoekt een forensisch arts met de politie de toedracht  en oorzaak van overlijden. Zodra er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf, houdt het onderzoek op. Maar hierdoor kunnen nabestaanden met twijfels en/of vragen blijven zitten.

Karen is getraind om informatie uit het schouwverslag, medische informatie en rapporten van aanvullende onderzoeken te interpreteren en te vertalen voor ‘leken’ zoals politie/justitie en/of nabestaanden. Als forensisch arts kent zij juiste route voor het opvragen van dergelijke informatie en kan ze advies geven en bemiddelen bij verder onderzoek. Karen doet op dit moment promotieonderzoek naar overlijdensonderzoeken bij suïcides.

Neem voor meer informatie over suïcide-onderzoeken of de inzet en expertise van Karen, contact met ons op.

Share with friends