Datavernietiging | Digitale Nazorg : Digitale erfenis & online nalatenschap

Datavernietiging

Tijdens gastlessen en presentaties over identiteitsdiefstal, krijgen wij altijd de vraag hoe je oude of defecte hardware moet vernietigen zodat er ook echt geen (persoons)gegevens meer vanaf te halen zijn. Eenvoudig weggooien, formatteren, resetten of in het water gooien is helaas echt niet voldoende.

Een redelijk veilige manier is het zelf fysiek vernietigen door alles uit elkaar te halen en het te bewerken met een hamer of als schietschijf te gebruiken. Softwarematig is ook een oplossing door de gegevensdrager zogenaamd te 'wipen'. Daarmee overschrijf je bestaande data met nullen of een willekeurige reeks tekens.

Gaat het om echt vertrouwelijke (bedrijfs)data dan gelden er soms (zeer) strenge voorschriften en kun je de opslagmedia door ons gecertificeerd laten vernietigen.

Data vernietiging. harde-schijf-vernietiging-ea-dms
Hergebruik of schenken

Wij hergebruiken of schenken de apparatuur aan goed doel of instantie zonder de oorspronkelijke (persoons)gegevens.
Na ontvangst zorgen wij met specialistische apparatuur dat deze gegevens niet meer beschikbaar zijn. 

Onze diensten
Vernietigen

De apparatuur wordt vernietigd en is niet meer te gebruiken.
Na ontvangst zorgen wij met specialistische apparatuur dat er geen gegevens meer beschikbaar zijn en fysiek gebruik onmogelijk is.

Onze diensten
Vernietigen & certificering

Vernietiging via shredder tot deeltjes van 300 mm2 oppervlakte incl. certificering.
Vernietigingsklasse C - European Association for Data Media Security. Voor zeer gevoelige data zoals van banken, overheidsloketten en financiële instellingen.

Onze diensten